Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


că în trecut el a supervizat programele irakiene de înarmare cu arme chimice. Consilierul lui Saddam Hussein s-a predat la scurt timp după ce a fost inclus pe lista respectivă iar acum se află în custodia trupelor americane într-o locaţie care nu a fost făcută publică. Generalul Amer al-Saadi a spus în momentul predării sale că Irakul nu mai deţine arme de distrugere în masă şi a precizat că nu ştie unde se află Saddam Hussein.

Fostul lider irakian s-a putea afla la Tikrit, oraşul său natal, singura localitate importantă din Irak necucerită până acum de trupele coaliţiei. Efectivele puşcaşilor marini americani înaintează acum spre Tikrit care este intens bombardat de aviaţie. De asemenea, tot cu destinaţia Tikrit, unităţi ale diviziei a 4 de infaterie americană au pătruns în Irak venind din Kuweit.

Comandanţi americani şi oficiali irakieni promit că în scurt timp militarii coaliţiei îşi vor uni eforturile cu poliţia irakiană pentru a opri jafurile la Bagdad şi pentru a reimpune ordinea. Cu acelaşi scop, în capitala irakiană vor fi impuse restrucţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Cu două zile în urmă, la Bagdad au fost descoperite aproximativ 300 de veste pregătite pentru atacuri sinucigaşe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG