Linkuri accesibilitate

Programul electoral comunist: reînfiinţarea kolhozurilor în Moldova


Formatiunea de guvernamant din Republica Moldova, Partidul Comunistilor a dat publicitatii programul electoral pentru alegerile locale de la 25 mai. In cazul unei victorii in alegri, comunistii promit, intre altele, ca vor consolida terenurile agricole, adica vor reface gospodariile colective sau kolhozurile.

Dupa scrutinul local din luna mai, in Republica Moldova urmeaza sa fie modificata structura teritorial administrativa. Cele 10 judete actuale vor fi inlocuite, potrivit unei legi adoptate de majoritatea parlamentara comunista, cu 33 de raioane, dupa modelul din perioada sovietica.

Revenirea la raioane a fost criticata de Consiliul Europei pentru ca va limita autonomia puterii locale. Un studiu elaborat de Institutul pentru Dezvoltare si Initiative Sociale “Viitorul” si Business Consulting Institute de la Chisinau arata ca reforma initiata de comunisti va costa bugetul Republicii Moldova aproximativ 740 milioane de lei, suma care depaseste de 2 ori marimea restantelor salariale din Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG