Linkuri accesibilitate

Reuniune a miniştrilor de finanţe din grupul G7 la Washington


Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din grupul celor şapte ţări puternic industrializate se reunesc la Washington pentru a discuta despre economia mondială şi situaţia din Irak. Întîlnirea coincide cu reuniunea de două zile a Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional. Rusia va fi prezentă la anumite discuţii ale Grupului celor 7.

Directorul FMI Horst Koehler a făcut cunoscut că prioritatea reuniunii Băncii Mondiale şi a FMI este de a se încerca restabilirea încrederii consumatorilor şi a investitorilor din întreaga lume. Ministrul american de finanţe John Snow declara ieri că se va folosi de întîlnirea Băncii Modniale şi a FMI pentru a începe strîngerea resurselor necesare reconstrucţiei Irakului.

Estimările preliminare privind costul acestui efort se ridică la 20 de miliarde de dolari în primii ani, ajungînd pînă la 100 de miliarde în zece ani. Snow a mai spus că va încerca să obţină sprijin la G 7 pentru ştergerea unora din datoriile Irakului, estimate de FM între 65 de miliarde şi 100 de miliarde de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG