Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


fără ca forţele regimului irakian să fi opus rezistenţă. Populaţia oraşului, transmite o reporteră a televiziunii turce, s-a răspîndit pe străzi pentru a serba eliberarea, dar, în acelaşi timp, s-au înregistrat acte de jaf la scară mare.

Relatări anterioare au consemnat căderea şi a altor oraşe nordice, Kahmur, Altun Kutri şi Kanequi, luptătorii kurzi anunţînd că o mare parte a soldaţilor irakieni şi-au părăsit poziţile, fără rezistenţă.

La Bagdad, unde în zona de nord-vest a oraşului s-a dat o adevărată bătălie în jurul unei clădiri în care ar fi avut loc o reuniune a unor lideri irakieni, un puşcaş marin şi-a pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi. Avioanele militare au bombardat cartierele vestice ale oraşului, controlate încă de sprijinitori ai lui Saddam Hussein.

Alte ciocniri, potrivit declaraţiilor făcute în Qatar, la comandamentul central american, sînt de aşteptat în zona oraşelor Tikrit şi Mosul, unde se concentrează elemente ale gărzilor republicane. Mosul este al treilea oraş al ţării ca mărime.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG