Linkuri accesibilitate

Walter Schwimmer: Moldova va prelua preşedinţia Consiliului Europei în luna mai


Republica Moldova va prelua in luna mai presedintia Comitetului de Ministri al Consiliului Europei chiar daca se confrunta cu anumite probleme in ce priveste functionarea democratiei, a declarat la Chisinau Europei Libere Secretarul General al Consiliului Europei, Walter Schwimmer.

Trebuie sa tratam Moldova ca pe o tara europeana, ca pe un membru deplin al Consiliului Europei, cu drepturi, dar si obligatii, a spus Walter Schwimmer, care se afla intr-o vizita de doua zile la Chisinau. El a participat astazi la sedinta mesei rotunde cu statut permanent, un for al partidelor moldovene infiintat la solicitarea Consiliului Europei pentru a impulsiona dialogul dintre putere si opozitie.

Liderul majoritatii parlamentare comuniste, Victor Stepaniuc a declarat la masa rotunda ca autoritatile s-au conformat pe deplin recomandarilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei privind functionarea institutiilor democratice in Republica Moldova. Pe de alta parte, reprezentantii opozitiei, Dumitru Braghis si Iurie Rosca au spus ca autoritatile comuniste au lichidat independenta justitiei si autonomia puterii locale, isi mentin controlul asupra posturilor nationale de radio si televiziune si au instituit un regim autoritar de guvernare.
XS
SM
MD
LG