Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


două au fost achitate, iar pentru altele trei faptele s-au prescris. Instanţa supremă l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe maiorul Ilie Dicu - fost comandant de companie la UM 01278 Someşeni.

Ioachim Moga (fost prim-secretar al Comitetului judeţean PCR Cluj şi membru al CC al PCR) şi fruntaşul Marian Bolboş (fost militar în termen la UM 01369-Someşani) au fost achitaţi. În privinţa lui Iulian Topliceanu (fost comandant al Armatei a 4-a), judecătorii au decis schimbarea încadrării juridice din instigare la omor deosebit de grav şi tentativă de instigare la omor deosebit de grav în infracţiunea de ucidere din culpă (cu 26 de victime) şi 53 de infracţiuni de vătămare corporală din culpă.

Pentru toate aceste fapte, instanţa a apreciat că a intervenit prescripţia faptelor, potrivit articolului 33 litera c din Codul Penal. Prin sentinţa de azi Iulian Topliceanu, Valeriu Burtea şi Ilie Dicu sînt obligaţi la plata în solidar cu Ministerul Apărării Naţionale a cîtorva zeci de miliarde de lei despăgubiri către victimele şi rudele celor decedaţi în timpul revoluţiei de la Cluj.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG