Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe britanic Straw la Paris


Ministrul de externe al Marii Britanii, Jack Straw, aflat la Paris pentru convorbiri cu omologul său francez, Dominique de Villepin, a declarat că liderii coaliţiei doresc să vadă cît mai curînd instalat un guvern democratic în Irak, dar că aceasta nu se poate întîmpla imediat.

După spusele lui Straw: „Vrem ca războiul să se se încheie. Vrem înlăturarea de la putere a guvernului lui Saddam Hussein şi în clipa în care se produce, să se înceapă un proces de reabilitare, redezvoltare şi reconstrucţie a Irakului, şi să se încurajeze un guvern reprezentativ, iar apoi unul de sistem democratic.

Villepin şi-a exprimat şi el speranţa într-o încheiere rapidă a războiului, afirmînd că este necesară o intervenţie a comunităţii internaţionale pentru rezolvarea problemelor umanitare din Irak. Convorbirile de la Paris s-au desfăşurat pe fundalul unei dorinţe de îmbunătăţire a relaţiilor internaţionale, după diviziunile reliefate în ajunul declanşării operaţiunilor militare.

Ministrul de externe al Marii Britanii pleacă în continuare la Madrid pentru convorbiri cu omologul său spaniol, Ana Palacio.
XS
SM
MD
LG