Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


În cursul dimineţii aviaţia coaliţiei şi-a reluat raidurile în centrul oraşului, iar militarii americani susţin că acum controlează cele mai importante clădiri guvernamentale şi palatele din centrul Bagdadului, precum şi aeroportul militar Rasheed, unde ieri au fost găsite rezerve de muniţie pentru aproximativ 3000 de combatanţi.

La Pentagon, general-maiorul Stanley McCrystal a prezentat astfel situaţia din capitala irakiană: “Coaliţia se află acum cu un număr substanţial de trupe în jurul şi în interiorul Bagdadului şi sînt în curs operaţiuni de izolare a oraşului. Ne continuăm înaintarea din mai multe direcţii pentru a anihila rezistenţa oriunde ne-am confrunta cu aceasta”

Pe frontul de nord, combatanţii kurzi continuă să se apropie de cele mai importante oraşe. În sudul Irakului trupele britanice au început primele demersuri pentru stabilirea unei noi administraţii în oraşul Basra pe care îl controlează. Potrivit oficialilor britanici conducerea întregii provincii Basra ar urma să fie preluată de un şeic local. Principala preocupare a trupelor britanice din Basra este acum descurajarea jafurilor.

Aproximativ 20 de oficiali civili americani care vor asigura administraţia provizorie a Irakului au început să lucreze ieri în oraşul port Umm Qasr, precuparea de primă importanţă fiind gestionarea ajutoarelor umanitare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG