Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Generalul american Vincent Brooks a declarat, la Comandamentul central din Qatar, că obţinerea controlului asupra aeroportului Rashid prezintă importanţă din punct de vedere militar. Generalul Brooks: „Aeroportul Rashid este o zonă care ne conferă de asemenea unele avantaje militare şi în acelaşi timp lipseşte membrii regimului de posibilitatea de a-l folosi pentru a fugi din Bagdad”.

Militarii americani afirmă că şi-au extins prezenţa în Bagdad şi că nu întîmpină rezistenţă organizată. Generalul Brooks a mai spus că forţele coaliţiei au înaintat în Bagdad şi dinspre nord, pe lîngă înaintarea care avea loc dinspre sud.

În centul Irakului se relatează că forţele coaliţiei sprijinite de avioane şi elicoptere au dat o bătălie cu trupe ale Gărzii Republicane la nordest de oraşul Hilla, la 100 de kilometri sud de Bagdad. În nordul Irakului, avioane americane au bombardat poziţiile irakiene de la Kirkuk. În sudul ţării, potrivit militarilor britanici, partidul Baath a fost eliminat din Basra şi locuitorii oraşului au primit cu entuziasm trupele britanice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG