Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


În declaraţii făcute la Comandamentul Central din Qatar, generalul american Vincent Brooks a precizat că forţele coaliţiei au capturat aeroportul Rashid, care a fost, se pare, părăsit de forţele irakiene în retragere. Generalul Brooks a mai spus că forţele coaliţiei avansează acum în Bagdad şi dinspre nord, pe lîngă înaintarea care are loc dinspre sud.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a declarat că spitalele din capitala irakiană sînt copleşite de numărul răniţilor şi că situaţia este critică datorită penuriei de apă, medicamente şi personal medical.

În sudul ţării la Basra, potrivit purtătorului de cuvînt britanic, colonelul Chris Vernon, s-a pus capăt dominaţiei partidului Baath în oraş şi populaţia a întîmpinat cu bucurie trupele britanice.

„Intrarea trupelor britanice a fost întîmpinată cu entuziasm de populaţia civilă locală, demonstrînd în fine convingerea că eliberarea s-a produs şi zi de zi încrederea populaţiei sporeşte”.

Colonelul Vernon a mai spus că Basra al doilea oraş ca mărime din Irac, este acum controlat în cea mai mare parte de trupele britanice, dar a adăugat că vor mai fi necesare cîteva zile pentru a asigura autoritatea coaliţiei în oraş.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG