Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Purtătorul de cuvînt a mai spus că forţe americane ocupă palate prezidenţiale din centrul Bagdadului şi că mesajul transmis prin aceste operaţiuni este clar - anume: forţele Coaliţiei sunt în măsură să acţioneze oriunde doresc.”

În centrul Bagdadului continuă ciocnirile între forţele americane şi cele irakiene. Cel puţin cinci jurnalişti au fost răniţi, după ce hotelul Palestina, unde locuiesc cei mai mulţi corespondenţi străini, a fost lovit în timpul unui schimb de focuri.

Anterior, televiziunea arabă al-Jazeera relatase că unul dintre reporterii săi a fost omorît şi un altul a fost rănit, cînd biroul de la Bagdad al postului de televiziune a fost lovit de o bombă, în timpul unui raid al aviaţiei americane.

Tot astăzi, un purtătorul de cuvînt al armatei britanice a declarat că oraşul sud-irakian Basra este, în cea mai mare parte, sub controlul trupelor britanice - dar că este nevoie de încă cîteva zile pentru a impune autoritatea totală a coaliţiei în oraş. Purtătorul de cuvînt a mai spus că partidul Baath a fost eliminat la Basra şi că localnici au salutat sosirea trupele britanice.
XS
SM
MD
LG