Linkuri accesibilitate

Kofi Annan despre rolul pe care ar trebui să-l joace ONU în Irakul post-belic


Secretarul general ONU Koffi Annan s-a referit la rolul Naţiunilor Unite în Irakul de după război: “Aştept – a declarat secretarul general ONU – ca Naţiunile Unite să joace un rol important după război, organizaţia avînd o bună experienţă în materie, începînd cu administraţia interimara, pînă la chestiuni vîzînd reconstrucţia, facilitarea legăturilor dintre ţările donatoare şi munca efectivă a Agenţiilor specializate ONU”.

Koffi Annan l-a desemnat ieri pe diplomatul pakistanez Rafeedin Ahmed cu coordonarea tuturor acestor demersuri. Secretarul general ONU a mai declarat că irakienii trebuie să fie resposabilii propriului viitor politic şi că tot ei trebuie să-şi gestioneze resursele naturale.

Koffi Annan nu a făcut nici un comentariu legat de planul Statelor Unite de a numi viitorii membri ai administraţiei interimare din Irak. Mîiine Kofi Annan începe un turneu cu vizite în Marea Britanie, Franţa Germania şi Rusia pentru a discuta cu liderii acestor ţări perspectivele Irakului de după război.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG