Linkuri accesibilitate

Autorităţile de la Tiraspol nu au prezentat încă rezultatele referendumului de ieri


Duminica,in autoproclamata republica trans-nistreana a avut loc un referendum privind introducerea proprietatii private asupra pamintului. Administratia secesionista de la Tiraspol nu a prezentat deocamdata rezultatele finale ale plebiscitului, insa datele anuntate cu doua ore inainte de inchiderea sectiilor de votare aratau un grad de participare de scazut - de 32,58 la suta. Pentru validarea referendumului este necesata o participare de 50 la suta plus o persoana din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.

In ajunul plebiscitului, comitetul central al partidului de guvernamint al comunistilor de la Chisinau a adresat un apel catre locuitorii regiunii transnistrene prin care i-a indemnat sa nu sprijine ideea introducerii proprietatii private asupra pamintului, pentru a nu repeta greselile guvernarilor precedente care ar fi condus la degradarea completa a agriculturii moldovene.

Autoritatile de la Tiraspol au motivat ideea introducerii proprietatii private asupra pamintului prin necesitatea atragerii investitiilor straine in agricultura si prin faptul ca aceasta va constitui inca o garantie, pe linga cele politice si militare in procesul de solutionare definitiva a conflictului transnistrean.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG