Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Un purtător de cuvînt militar american a declarat că forţele americane au intrat în principalul palat prezidenţial aflat pe malul fluviului Tigru, în capitala irakiană. Alte două palate au fost de asemenea atacate. Potrivit surselor militare americane, tancurile americane au înconjurat totodată pentru scurt timp ministerul informaţiilor şi hotelul al Rashid din Bagdad, după care au plecat.

Un purtător de cuvînt al comandamentului central din Qatar a declarat că acţiunea militară de astăzi a fost “un raid de blindate” în capitala irakiană. Potrivit sursei citate, operaţiunea a făcut parte din efortul continuu avînd ca obiectiv răsturnarea lui Saddam Hussein şi nu a fost menită să ocupe teritoriu. Un alt purtător de cuvînt american a declarat anterior că operaţiunea a fost o “demonstraţie de forţă”.

În sudul ţării, forţe britanice au pătruns într-un complex prezidenţial din oraşul Basra, al doilea oraş ca mărime din Irak. Potrivit unui corespondent de presă, în interiorul complexului, britanicii nu au întîlnit picior de om. În nordul Irakului, televiziunea pan arabă al Jazeera a relatat o serie de explozii şi tiruri de artilerie în oraşul Mossul.
XS
SM
MD
LG