Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Generalul Vincent Brooks, vorbind la comandamentul central din Qatar, a anunţat astfel schimbarea: „Corpul cinci de armată a atacat forţele irakiene în apropierea Bagdadului şi a ocupat mai multe intersecţii importante la sud de oraş. Atacul a continuat toată noaptea şi azi dimineaţă aeroportul internaţional aflat la vest de Bagdad, cunoscut înainte ca aeroporul internţional Saddam era capturat de forţele coaliţiei. Aeroportul are acum un nou nume – se numeşte aeroportul internaţional Bagdad şi reprezintă noua poartă către viitorul Irakului”.

Generalul Brooks a mai spus că unităţi ale Gărzii Republicane loiale regimului Saddam acţionează încă în interiorul şi în jurul capitalei irakiene, dar a adăugat că forţele americane au toată încrederea că au străpuns deja inelul defensiv din jurul Bagdadului. Între timp, trupe de infanterie americane au continuat operaţiunile de curăţire în jurul zonei aeroportului, avînd ciocniri sporadice cu unităţi avansate ale Gărzii Republicane.

Într-o altă evoluţie, s-a anunţat că ieri au fost ucişi, în urma unui aparent atac sinucigaş, trei soldaţi ai coaliţiei, o femeie irakiană însărcinată şi un bărbat irakian. Atacul a avut loc la un punct de control militar de lîngă barajul Haditha, la 130 de kilometri nord-vest de Bagdad. Alţi doi soldaţi ai coaliţiei au fost răniţi.
XS
SM
MD
LG