Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Purtătorul de cuvînt Frank Thorp, a declarat, la comandamentul central din Qatar, că soldaţii irakieni care s-au predat făceau parte din divizia Bagdad. Corespondentul Europei Libere, care însoţeşte forţele americane şi se află acum la periferia capitalei irakiene, transmite că aeroportul internaţional Saddam a fost capturat de americani după intense bombardamente şi lupte între forţele terestre, noaptea trecută.

Colonelul american Scott Rutter a declarat că luarea aeroportului este doar un prim pas. Scott Rutter: „Capturarea aeroportului este probabil primul pas dintr-o lungă serie. Este, sperăm, un semn pe care să-l trimitem locuitorilor Bagdadului, că sîntem aici şi că acum ei se pot răscula şi că pot trece la acţiune împotriva regimului”.

Agenţia Reuter transmite că locuitorii din apropierea aeroportului părăsesc zona, îndreptîndu-se spre centrul Bagdadului. Corespondentul nostru spune că militarilor americani aflaţi la periferia capitalei irakiene li s-a spus să că pot să îşi scoată acum costumele de protecţie anti-chimică şi biologică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG