Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


principal al capitalei irakiene. Potrivit relatărilor, s-au auzit mai multe explozii din direcţia aeroportului, dar centrul oraşului nu a fost lovit.

Purtătorul de cuvînt căpitanul Frank Thorp a declarat la comandamentul central din Qatar că elemente din patru divizii ale Gărzii Republicane sînt în deplasare spre sud pentru a angaja în luptă trupele americane care se apropie de capitală. Garda republicană irakiană are şase divizii, dar două dintre ele au fost grav lovite în luptele din ultimele două zile.

Potrivit purtătorului de cuvînt, căpitanul Frank Thorp de la cartierul general din Qatar, forţe speciale americane au inspectat noaptea trecută mai multe facilităţi irakiene de lîngă Bagdad, între care şi un palat.

La rîndul său, căpitanul Al Lockwood, purtător de cuvînt al forţelor britanice, a spus că portul Umm Qasr este acum “o zonă sigură” pentru operaţiunile de ajutorare ale Naţiunilor Unite.

Ministrul irakian al informaţiilor Mohammed Saeed al Sahaf a declarat că forţele americane “nu sînt nici pe departe în apropierea Bagdadului” şi că afirmaţiile privind înaintarea forţelor americane sînt “doar o încercare de a le masca eşecul”.

Ministrul irakian al informaţiilor a spus totodată că forţele coaliţiei au lansat bombe cu fragmentaţie asupra Bagdadului, omorînd şi rănind un mare număr de oameni. Afirmaţiile sale nu au putut fi confirmate independent
XS
SM
MD
LG