Linkuri accesibilitate

Regele Abddullah al Iordaniei critică intervenţia militară din Irak


Într-un interviu acordat agenţiei oficiale de la Amman, regele Abddullah al Iordaniei a criticat intervenţia militară din Irak a coaliţiei conduse de Statele Unite pe care a calificat-o drept o invazie.

Abddullah a precizat că Iordania va refuza în continuare să acorde drept de survol pentru avioanele americane şi britanice şi a negat informaţiile potrivit cărora trupelor coaliţiei li s-ar putea permite să se desfăşoare pe teritoriul iordanian şi să lanseze de aici atacuri în Irak. „Nu ni s-a propus niciodată acest lucru şi nu vom accepta niciodată aşa ceva” a spus suveranul de la Amman.

Abddullah a deplins victimele civile din Irak folosind pentru acestea cuvîntul “martiri”. În acelaşi interviu regele Iordaniei a respins şi ideea impunerii din afară a unei conduceri a Irakului, după ce regimul lui Saddam Hussein va fi îndepărtat de la putere.

Atît guvernul de la Amman cît şi regele au fost criticaţi pînă acum de diverşi politicieni iordanieni precum si de alte componente ale societăţii iordaniene pentru că nu s-au opus explicit folosirii forţei în Irak.
XS
SM
MD
LG