Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care asigurau centura defensivă din jurul Bagdadului. Comandantul irakian al celor două divizii neagă însă aceste informaţii declarînd că efectivele diviziilor Medina şi Bagdad sînt intacte. Potrivit relatărilor, purtînd echipament de protecţie antichimic, unităţi de avangardă ale coaliţiei s-au apropiat pînă la 30 de km de capitală, intrînd în aşa-numit “zonă roşie”.

Comandanţii americani declară că în această zonă ar fi posibil ca irakienii să folosească arme biologice sau chimice. Chiar dacă pînă acum astfel de arme nu au fost descoperite, comandanţii americani afirmă că eventuala utilizare a armamentului chimic sau biologic nu va opri înaintarea coaliţiei către Bagdad.

Bagdadul continuă să rămînă ţinta principală a bombardamentelor americano-britanice. Azi dimineaţă centrul oraşului a fost din nou lovit cu rachete iar în cursul nopţii bombardamentele au vizat în special o zonă de la periferia de sud. Potrivit comandamentului central american din Qatar aproape 40 de bombe cu ghidare prin satelit au lovit poziţii întărite ale irakienilor din cartierul Karh din Bagdad.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG