Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Pentagonul anunţă reuşita unei operaţiuni de salvare a unei americance capturate de irakieni cu aproximativ o săptămînă în urmă. Este vorba despre soldatul Jessica Lynch de 19 ani care face parte dintr-o unitate de întreţinere şi care împreună cu alţi 5 membri ai unităţii sale fusese capturată de irakieni după ce se rătăcise undeva în zona localităţii Nassyria.

Un avion de tip F14 TOMCAT aparţinînd marinei americane s-a prăbuşit aseară în Irak din cauza unei defecţiuni tehnice după cum precizează oficiali ai flotei a 5-a a Statelor Unite. Cei doi membri ai echipajului au reuşit să se catapulteze, nu au suferit decît răni uşoare şi au fost salvaţi de echipele speciale de intervenţie.

Trupele terestre ale coaliţiei conduse de Statele Unite poartă lupte grele la Karbala, localitate strategică importantă de pe traseul înaintării către Bagdad. Aceste lupte reprezintă prima confruntare de anvergură a militarilor coaliţiei cu garda republicană. Luptele la sol au fost inaugurate printr-un masiv baraj de bombe lansat asurpa poziţiilor deţinute în jurul Karbalei de trupele de elită ale regimului condus de Saddam Hussein.

Confruntări intense sînt raportate, de asemenea, la periferiile şi în interiorul localităţii DIWANIYAH, un alt oraş situat pe cele trei rute sud-nord pe care înaintează spre Bagdad trupele americane.

Potrivit relatărilor, bombardamentele de ieri de la Hilla s-au soldat cu numeroase victime în rîndul civililor, iar comandamentul central american anunţa că cercetează informaţiile repective.
XS
SM
MD
LG