Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Astfel, se arată că, deşi potrivit legislaţiei, ramura judiciară este independentă de celelalte ramuri ale guvernării, în practică, ramura executivă exercită influenţă asupra celei judecătoreşti. În raport se mai arată că unii poliţişti au comis grave abuzuri împotriva drepturilor omului, că statisticile oficiale prezintă imaginea unei activităţi economice semnificativ sub dimensiunile celei reale, din cauza dimensiunilor economiei subterane.

Se mai spune, în raportul Departamentului de Stat, că Guvernul României respectă, în general, drepturile omului ale cetăţenilor, dar că persistă unele probleme - şi se dau o serie de exemple: utilizarea forţei excesive de către poliţie a dus la moartea a trei persoane. Unii poliţişti continuă să bată deţinuţi şi, potrivit relatărilor, hărţuiesc romi şi recurg la forţă excesivă împotriva acestora.

Investigarea abuzurilor comise de poliţişti, de obicei, durează mult, este neconcludentă şi duce rareori la judecarea sau pedepsirea unor poliţişti. Raportul Departamentului de Stat mai constată că în România, Guvernul limitează, uneori, libertatea cuvîntului şi libertatea presei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG