Linkuri accesibilitate

Victime colaterale ale campaniei: concedierea corespondentului NBC Peter Arnett


Corespondentul reţelei NBC, Peter Arnett a fost concediat după ce a acordat televiziunii irakiene un interviu în care a calificat drept un eşec planul american de răsturnare de la putere a regimului condus de Saddam Hussein.

Arnett este unul dintre veteranii corespondenţilor de război ai marilor reţele mass-media. Este deţinătorul premiului Pullitzer pentru relatările sale de pe frontul din Vietnam, iar în 1991 cînd lucra pentru CNN şi-a sporit celebritatea fiind singurul jurnalist american care a rămas în Bagdad în timpul bombardamentelor.

Citat de principalele agenţii internaţionale de presă, preşedintele canalului NBC, Neal Shapiro a declarat că Peter Arnett a greşit cînd şi-a exprimat propriile opinii în interviul acordat postului de televiziune oficial irakian. Peter Arnett nu rămîne însă şomer. Imediat după anunţul referitor la concediere, lui Arnett i s-a oferit un post de corespondent pentru tabloidul britanic Daily Mirror.

Agenţia Reuters vorbeşte într-o depesă şi despre cererea oficialilor de la Pentagon de a-l retrage de pe front pe unul din corespondenţii canalului FOX News. Este vorba despre Geraldo Rivera, care într-una din corespondenţele sale din Irak a desenat în nisip o hartă în care a indicat poziţiile unor unităţi combatante americane.

Potrivit Pentagonului, conducerea Fox News a acceptat să îl retragă pe Rivera din zona de operaţiuni după ce comandanţi americani din teren au reclamat că jurnalistul a compromis securitatea operaţională a diviziei 101 aeropurtate în care Rivera era înregimentat.
XS
SM
MD
LG