Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La Londra ministrul britanic al apărării Hoon a afirmat pe de altă parte că pînă acum nici un politician sau comandant militar proeminent nu a dezertat în pofida “progresului constant” al forţelor coaliţiei.

Geff Hoon : „Nu au avut loc dezertări ale unor foarte importanţi politicieni sau comandanţi militari, dar asta nu înseamnă că nu a avut loc predarea unui număr semnificativ de irakieni. Deţinem în prezent circa 8000 de prizonieri de război: mulţi dintre aceştia s-au predat efectiv de bună voie şi mulţi au fost bucuroşi să se predea”.

Generalul Brooks a mai spus că „forţe speciale ale coaliţiei atacă echipele irakiene ale morţii şi conducerea politică, inclusiv facilităţile partidului Baath, într-un efort de a rupe laţul care sugrumă poporul irachian”. Brooks a spus totodată că atacurile sinucigaşe asupra forţelor aliate reprezintă o tactică militară ineficientă.

Trupele coaliţiei şi forţele irakiene au avut ciocniri astăzi în sudul şi în centrul Irakului, de-a lungul fluviului Eufrat, lîngă Imam Aiyub, la Hilla şi la Al Hindia, la 70 de kilometri de Bagdad. Atacurile aeriene au continuat asupra capitalei irakiene şi a împrejurimilor.
XS
SM
MD
LG