Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Este al doilea atac, în decurs de trei zile, asupra sediului central al informaţiilor oficiale irakiene. Organizaţiile internaţionale de presă au criticat atacurile asupra turnului televiziunii ca lovituri împotriva fluxului de informaţii.

Dar oficialităţi ale coaliţiei spun că bombardamentele vizează capacităţile irachiene de comandă - control. În cursul atacurilor aeriene, la Bagdad a fost lovit de asemenea un palat folosit de unul din fiii lui Saddam Hussein. Au fost atacate de asemeni forţe paramilitare care, potrivit americanilor, se adăposteau în clădirea unei închisori părăsite din Bagdad.

Tot astăzi, a avut loc o ciocnire între trupe americane ale diviziei a 3-a de infanterie şi trupe irakiene în oraşul Al Hindia, la 70 de kilometri sud de Bagdad. Este punctul cel mai apropiat de capitala irakiană în care au ajuns pînă acum trupele americane. Lupta din Al Hindia s-a desfăşurat pentru controlul asupra unui pod peste Eufrat. Americanii au început traversarea podului, dar înaintarea a fost oprită, cînd irakienii au adus întăriri şi apoi au blocat drumul, aducînd maşini civile în calea tancurilor.

În sudul Irakului, la Basra unităţile britanice sprijinite de artilerie au continuat asaltul asupra oraşului. Potrivit relatărilor BBC, în cursul operaţiunilor, trupele britanice au luat sute de prizonieri irakieni.
XS
SM
MD
LG