Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care încercau să părăsească oraşul Basra. La nord-vest de Basra, în noi lupte grele lîngă oraşul Nasiria, patru puşcaşi marini au fost daţi dispăruţi, după cum a anunţat Comandamentul Central american.

În pofida dificultăţilor, generalul american Vincent Brooks a declarat că liderii militari americani au încredere în continuare în planul strategic pentru războiul din Irak.

Generalul Brooks: „Considerăm că rămînem încă în concordanţă cu planul nostru aşa cum a fost elaborat. Vor fi mereu lucruri pe cîmpul de luptă care nu se petrec exact cum am calculat. Dar punctul forte al unui plan este capacitatea de adaptare a sa la realităţile care apar, menţinîndu-se totodată axarea pe ceea ce ne-am propus să realizăm”.

Corespondentul nostru transmite că forţele americane au lansat rachete asupra poziţiilor irakiene lîngă oraşul Kerbala, la 80 de kilometri sud de Bagdad şi că atacurile aeriene americane au distrus cel puţin 30 de tancuri în zonă, în ultimele 24 de ore.

Corpul cinci a înfrînt atacurile paramilitare la nord de oraşul Najaf şi continuă să pregătească terenul pentru operaţiunile viitoare. Anterior la Bagdad, forţele americane au atacat centre de comandă şi comunicaţii, folosind rachete de croazieră şi bombe distrugătoare de buncăre.

În nordul Iracului, se relatează că mii de luptători kurzi au cucerit mai multe sate deţinute de gruparea Ansar al Islam. Statele Unite consideră că această grupare islamistă are legături cu reţeaua teroristă Al Qaida.
XS
SM
MD
LG