Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin îngrijorat de posibilitatea decretării stării de război în Transnistria


Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu ceea ce a numit "preparativele liderilor tiraspoleni pentru decretarea starii de razboi in regiunea transnistreana". Voronin a exprimat asemenea ingrijorari la o intrevedere cu ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, Pavel Petrovski.

Potrivit Presedintiei moldovene, asa-numitul minister al apararii de la Tiraspol a decis recent ca pina la 1 aprilie sa fie luate toate masurile pentru "mobilizarea generala" in autoproclamata republica transnistreana si trecerea de la "situatia de pace" la situatia "de razboi". Presedintele Vladimir Voronin a subliniat ca "aceste actiuni nu se inscriu in contextul procesului de negocieri purtate intre Chisinau si Tiraspol si sunt indreptate spre zadarnicirea acestuia".

Potrivit unui comunicat de la Presedintie, ambasadorul rus a "dezaprobat categoric gesturile de ultima ora" ale administratiei secesioniste de la Tiraspol, inclusiv introducerea restrictiilor de circulatie pentru 14 oficiali de la Chisinau. Potrivit oficialului rus, "un atare comportament denota clar dorinta Tiraspolului de a se retrage din procesul de negocieri".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG