Linkuri accesibilitate

Ordonanţa de urgenţă 9/2003 criticată de PD, PNL şi UDMR


PNL şi PD ar putea iniţia o moţiune simplă pe tema indemnizaţiei pentru creşterea copilului, a anunţat deputatul liberal Mona Muscă.

Mona Muscă susţine că această măsură se înscrie în seria actelor "de haiducie" ale Guvernului, dar nu în favoarea celor săraci, "ci pentru a umple golurile din propriile buzunare".

Anterior, Partidul Democrat anunţase că va ataca la Curtea Constituţională legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă 9/2003 care stabileşte, în mod unitar, valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

PD afirmă că Ordonanţa conţine multiple articole neconstituţionale, în special cele cu privire la plafonarea indemnizaţiei acordate mamelor pentru creşterea copilului. PD mai spune că această plafonare a indemnizaţiei are uncaracter "profund comunist" şi vine în contradicţie cu mai multe prevederi ale Constituţiei.

UDMR consideră că ordonanţa emisă de Executiv privind indemnizaţia de creştere a copilului reprezintă "o măsură pripită", care "lezează foarte multe persoane.

Liderul UDMR, Marko Belo a precizat că UDMR intenţionează să discute, pe această temă, cu PSD, în cadrul întîlnirilor săptămînale ale celor două formaţiuni politice.
XS
SM
MD
LG