Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


iar din directia cladirii televiziunii, aflata in zona centrala a capitalei irakiene, s-a ridicat un nor de fum. Acest post şi-a reluat transmisia după cîteva ore. Televiziunea de stat, care nu emite noaptea, si-a inceput emisia la ora obisnuita. Agentia Reuter relatează citînd surse militare americane că atacul a urmarit diminuarea capacitatii de comanda si control a guvernului irakian.

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor a condamnat atacul asupra clădirii televiziunii irakiene.

Potrivit unor relatări de la Bagdad, în urma unui atac aerian al Coaliţiei, a fost lovită o zonă rezidenţială a capitalei irakiene. Agenţia Reuter citează declaraţia unui oficial de la ministerul irakian al Informaţiilor, care a afirmat că atacul s-a soldat cu numeroşi morţi şi răniţi. Agenţiile Reuter şi France Presse vorbesc despre cel puţin 14 morţi.

Forţele americano-britanice bombardează ţinte din Bagdad, din avion sau cu rachete de croazieră, încă de la începutul războiului, acum şase zile.

Conform declaraţiilor făcute de oficiali irakieni, noaptea trecută, două rachete de croazieră au lovit cartierul al-Shaab – un cartier de locuinţe şi magazine.
XS
SM
MD
LG