Linkuri accesibilitate

Demonstraţii împotriva disponibilizărilor la Hunedoara şi Braşov


Peste 2.000 de angajaţi ai Combinatului Siderurgica Hunedoara au ieşit în stradă astazi pentru a protesta impotriva planului de restructurare a societăţii.

Salariaţii au scandat lozinci împotriva guvernului şi impotriva conducerii combinatului. O parte dintre ei au blocat accesul directorilor in sediul administrativ, iar altii si-au continuat protestul la sediul PSD.

Sindicalistii de la Siderurgica Hunedoara au organizat, în cursul lunii martie, mai multe proteste, declarîndu-se nemulţumiţi de planul de restructurare a societăţii, care prevede, afirma ei, si disponibilizarea a aproape 4.000 de salariaţi.

Ministrul Autorităţii pentru Privatizarea şi Administrarea Participaţilor Statului (APAPS), Ovidiu Muşetescu a anunţat că Siderurgica urmează să fie restructurată în trei unităţi productive, măsură care va fi însoţită de disponibilizări, persoanele concediate urmînd să primească plăţi compensatorii.

Peste sase mii de muncitori de la uzinele braşovene Tractorul şi Roman au ieşit, astazi la prînz, în stradă, pentru a treia zi consecutiv, pentru a protesta impotriva masivelor disponibilizari despre care se vorbeste.Noile proteste ale muncitorilor braşoveni au loc dupa suspendarea, la o ora dupa ce au inceput, a negocierilor purtate la Prefectură, între o delegaţie guvernamentală, liderii sindicali şi conducerile uzinelor braşovene. Discutiile au inceput ieri seara, cind s-a stabilit ca vor fi acordate cel mult 24 de salarii compensatorii pentru cei disponibilizaţi.
XS
SM
MD
LG