Linkuri accesibilitate

PNL cere demisia ministrului muncii


PNL solicită demisia ministrului Muncii Marian Sîrbu şi retragerea de către Guvern a ordonanţei 9/2003 care stabileşte valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

PNL a protestat, totodată, faţă de "maniera abuzivă în care Guvernul Românie înţelege să «încurajeze» creşterea sporului demografic al României.

PNL îşi exprimă şi dezacordul faţă de "maniera indiferentă" pe care autorităţile statului au adoptat-o faţă de protestul societăţii civile, se mai arată în comunicat.

Ministrul Muncii Marian Sîrbu susţine că prin ordonanţa care stabileşte ca viitoarele mame să primească în concediul postnatal o sumă de maxim 4.200.000 lei pe lună "se elimină o nedreptate care ar fi putut fi făcută pensionarilor".

Marian Sîrbu a mai spus că aceste reglementări nu sînt discriminatorii pentru femei, ci că ar fi vorba, citez, de "o problemă de filosofie socială", în condiţiile în care, citez din nou, "sistemul social este bazat pe solidaritate socială".

Plafonarea indemnizaţiei pentru concediul postnatal de către guvernul PSD a provocat proteste din partea societăţii civile şi a partidelor politice. Oponenţii acestei măsuri consideră că suma respectivă trebuie să fie proporţională cu contribuţia viitoarei mame la bugetul de asigurări sociale.
XS
SM
MD
LG