Linkuri accesibilitate

Sondaje de opinie: preşedintele Bush sprijinit de majoritatea electoratului american


Mai multe sondaje de opinie publicate luni arată că majoritatea americanilor consideră că războiul va dura mai mult şi va fi mai sîngeros decît s-a estimat iniţial -- dar îl sprijină ferm pe preşedintele Bush.

Potrivit unui sondaj ABC News -Washington Post, 54 la sută din americani se aşteaptă la un număr considerabil de militari americani morţi şi răniţi – faţă de 37 procente, la declanşarea conflictului, săptămîna trecută.

Conform unui sondaj USA Todaz – CNN - Gallup, ieri, 44 la sută dintre subiecţii sondajului credeau că războiul merge foarte bine – în comparaţie cu 62 la sută, cu o zi mai devreme. În sondajul de sîmbătă, numai 30 la sută dintre cei întrebaţi erau de părere că după toate probabilităţile, se va ajunge la un război de uscat sîngeros, cu mari pierderi. In sondajul efectuat ieri, procentajul a crescut la 49 la sută.

Sprijinul pentru preşedintele Bush şi decizia sa de a merge la război rămîne ridicat: 72 la sută dintre cei chestionaţi în sondajul ABC News - Washington Post sprijină războiul, şi numai 26 la sută i se opun.

Potrivit aceluiaşi sondaj, aproape 3 din 4 americani sînt de acord cu modul în care abordează preşedintele Bush conflictul irakian.
XS
SM
MD
LG