Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin cere Irakului să respecte Convenţia de la Geneva privind prizonierii de război


Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin s-a referit la tratamentul aplicat de autorităţile irakiene militarilor din forţele coaliţiei, luaţi prizonieri:

„Noi ştim în ce condiţii sunt ţinuţi prizonierii, de către coaliţia anti-Iraq, de către partea americană. Sper că şi partea irakiană va respecta prevederile dreptului internaţional, privind tratamentul prizonierilor de război".

Liderul de la Kremlin s-a referit şi la referendumul asupra unei noi Constituţii, care a avut loc în Cecenia, la acest ultim sfîrşit de saptămînă:

„Rezultatele acestui referendum sînt pozitive. Era de aşteptat să fie pozitive, dar cifrele depăşesc aşteptările noastre cele mai optimiste. Aceasta înseamnă că populaţia Ceceniei a ales pacea şi dezvoltarea alături de Rusia.”

Separatiştii ceceni afirmă că referendumul prin care s-a aprobat o nouă constituţie pro-rusă nu ar fi fost decît „o farsă politică”.

Potrivit unei pre-estimări a rezultatelor oficiale, peste 96 la sută din cei care au votat au aprobat noua constituţie, care proclamă Cecenia „parte integrală a Federaţiei Ruse.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG