Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“ Stiu ca Sadam Huessein pierde controlul asupra Irakului, ca ne apropiem incet dar sigur de obiectivul pe care ni l-am propus. Este important insa pentru poporul american sa realizeze ca acest razboi se afla abia la inceput”

Presedintele american a mai precizat ca eventualii prizonieri de razboi americani si britanici trebuie tratati de autoritatile irakiene conform Conventiei de la Geneva, asa cum procedeaza si fortele aliate cu prizonierii irakieni; in caz contrar, cei vinovati vor fi judecati pentru crime de razboi.

La rîndul său, Secretarul american al apararii, Donald Ramsfeld a catalogat imaginile prezentate de televiziunea irakiana drept o incalcare a prevederilor Conventiei de la Geneva privitoare la tratamentul prizonierilor de razboi.

Televiziunea irakiana a prezentat ieri imagini cu cinci soldati americani despre care afirma ca au fost capturati langa Nasiriya, precum si cadavrele a alti opt. Oficiali militari americani au afirmat ca un convoi militar a fost atras intr-o ambuscada in apropiere de Nasiryia; in jur de zece soldati au fost ucisi si 12 sunt dati disparuti. De la Comandamentul Central din Doha- Quatar, generalul american John Abizaid a declarat ca fortele coalitiei s-au confruntat ieri cu cea mai dura rezistenta de pana acum.
XS
SM
MD
LG