Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit unei declaraţii a ministrului britanic al apărării Geoff Hoon: „Extremitatea peninsulei a fost ocupată, conform planului, de un comando format din 40 de puşcaşi marini britanici şi fără pagube la infrastructura petrolieră, evitîndu-se orice încercare a regimului irakian de a cauza un dezastru ecologic în Golf .

Potrivit unor purtători de cuvînt ai armatei britanice, pînă acum nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, cu excepţia accidentului suferit de un elicopter şi care s-a soldat cu moartea a 8 britanici şi a 4 americani.

Agenţiile de presă şi BBC-ul vorbesc de predarea a numeroşi soldaţi irakieni în toate zonele de avans ale trupelor aliate. Se relatează de asemenea despre incendii la o serie de exploatări petroliere din sudul Irakului, dar nu este clar dacă ele au fost declanşate de trupele irakiene.

Ministrul britanic al apărării, Geoff Hoon a afirmat astăzi că nu se ştie încă dacă liderul irakian, Saddam Hussein a fost omorît sau rănit în cursul primului atac cu rachete asupra Bagdadului.
XS
SM
MD
LG