Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Razboiul impotriva Irakului a inceput in cursul noptii trecute. Fortele americane au lansat impotriva unor tinte din Bagdad cel putin 40 de rachete de croaziera si mai multe bombe cintarind fiecare 900 de kilograme.

Donald Rumsfeld a precizat ca tinta acestui atac a fost un complex de cladiri utilizat de conducerea superioara a Irakului. El a subliniat ca acesta nu a fost ultimul atac de acest fel -- si a precizat ca procesul de evaluare a rezultatelor atacului nu s-a incheiat inca.

Donald Rumsfeld a mai spus: “Cei care vor da ascultare ordinelor de a folosi arme de distrugere in masa sau de a distruge insfrastructura Irakului vor fi gasiti si vor fi pedepsiti. Crimele de razboi vor fi judecate si nimeni nu va putea invoca scuza ca nu a facut decit sa se conformeze ordinelor”.

Donald Rumsfeld a declarat de asemenea ca Statele Unite au indicii in sensul ca este posibil ca militari irakieni sa fi incendiat trei sau patru sonde de titei din sudul Irakului. Ministrul a adaugat ca Pentagonul incearca sa obtina confirmarea acestor relatari.

Anterior ministrul irakian al petrolului, Amir Muhammed Rasheed dezmintise relatarile potrivit carora sonde de titei din apropierea orasului Basra, din sudul Irakului, au fost incendiate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG