Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care i-a cerut liderului de la Bagdad să plece în exil. Arie Fleisher, purtătorul de cuvînt al Casei Albe a spus că dacă Saddam nu va pleca în exil, aceasta va fi “ultima lui greşeală”.

Fleisher a precizat însă că şi în eventualitatea în care Saddam Hussein va abdica trupele americane vor intra în Irak pentru a elimina armele de distrugere în masă. Ultimatumul dat lui Saddam Hussein expiră mîiine dimineaţă la 3 ora Bucureştiului.

Ambasadorul irakian la ONU Mohamed al Douri a denunţat ca ilegitime ameninţările cu folosirea forţei, adăugînd că nu a fost produsă nici o dovadă că Irakul deţine armament de distrugere în masă.

Respingînd ideea că Statele Unite acţionează unilateral împotriva Irakului, secretarul de stat Collin Powell a precizat că 45 de ţări au oferit Statelor Unite ajutor militar sau de altă natură în confruntarea cu Irakul. România se numără printre cele 30 de state enumerate de Collin Powell, care a adaugat că din totalul celor 45 ţări 15 au dorit ca numele lor să nu fie făcut public.
XS
SM
MD
LG