Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


- a declarat într-un discurs rostit noaptea trecută preşedintele Statelor Unite. George Bush a subliniat că dacă operaţiunile militare se vor declanşa, acestea nu sînt îndreptate împotriva poporului irakian, ci împotriva conducerii de la Bagdad.

În acelaşi timp, liderul Casei Albe a cerut militarilor irakieni să nu lupte pentru un regim ale cărui zile sînt numărate, să nu folosească arme de distrugere în masă şi să nu distrugă instalaţiile petroliere. Ambasadroul irakian la ONU Mohamad Al-Douri a respins ultimatumul dat de George Bush pe care l-a calificat drept “o soluţie proastă atît pentru Irak, cît şi pentru întreaga regiune, dar şi pentru Statele Unite.

În acest timp, echipele de experţi pentru dezarmare se pregătesc să părăsească Irakul. Pe fondul pregătirilor de război, secretarul general ONU Kofi Annan a ordonat încă de ieri întregului personal al Naţiunilor Unite să plece. În discursul de astă-noapte, şi preşedintele Bush a declarat că pentru securitatea lor, toţi cetăţenii străini, inclusiv inspectorii ONU, trebuie să părăsească Irakul

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG