Linkuri accesibilitate

O companie NBC de la Bistriţa a plecat aseară în zona Golfului Persic


55 de militari români din Brigada 81 Mecanizată de la Bistriţa, aparţinînd Companiei 383 de Apărare împotriva atacurilor nucleare, biologice şi chimice au plecat aseară spre Golful Persic. In zonă de operaţiuni se află deja încă de săptămîna trecută 15 militari de la Bistriţa cu misiuni de recunoaştere şi negociere a locaţiilor în care vor acţiona soldaţii români.

Decizia României de a trimite militari în zona Golfului a fost luată după o analiză îndelungată şi ţine cont de interesul naţional declară Ministrul Apărării Naţionale, Ioan Mircea Paşcu. "Este dreptul oricui să se raporteze la hotărîrea respectivă după cum îi dictează propriile sale interese.

În acelaşi timp însă, şi România are dreptul de a-şi decide acţiunile pe baza propriului ei interes naţional”, a spus Paşcu, exprimîndu-şi speranţa într-un compromis de ultimă oră în ce priveşte problema irakiană.

În cadrul comisiei pentru politică externă a parlamenatului european, comisarul european pentru Extindere, Guenter Verheugen, a spus cu o zi în urmă că ţările candidate la admiterea în UE nu ar trebui criticate pentru poziţia lor pro-americană faţă de criza irakiană, în condiţiile în care Uniunea Europeană însăşi nu are o poziţie comună faţă de acest subiect.

Verheugen a adaugat că ţările candidate nu ar trebui puse în situaţia de a alege între Europa şi America. Săptămîna trecută, acelaşi Verheugen se declara dezamăgit de faptul că România şi Bulgaria susţin poziţia americană în ce priveşte criza irakiană.
XS
SM
MD
LG