Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


pe care o pregăteşte opoziţia. Declaraţia lui Hrebenciuc a fost făcută după ce surse din partidul de guvernămînt au declarat că unii parlamentari PSD ar putea să susţină la vot moţiunea fiind nemulţumiţi de unele prevederi referitoare la incompatibilităţi din proiectul legii.

Cu o zi în urmă, preşedintele PNL, Teodor Stolojan a anunţat că liberalii şi democraţii vor colabora cu parlamentarii PRM pentru a întruni numărul de semnături necesare depunerii unei moţiuni de cenzură după asumarea răspunderii Guvernului pentru proiectul privind combaterea corupţiei. Opoziţia consideră că legea anticorupţie ar fi trebuit dezbătută si adoptată prin procedura parlamentară obişnuită, şi nu prin asumarea răspunderii.

Conform Constituţiei, Guvernul este demis dacă parlamentul aprobă prin vot secret o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la asumarea răspunderii Executivului asupra unui proiect de lege. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.
XS
SM
MD
LG