Linkuri accesibilitate

Mare demonstraţie sindicală de protest la Braşov


Aproape 20.000 de muncitori de la uzinele braşovene Roman, Tractorul şi Rulmentul şi angajaţi ai altor fabrici din judeţ şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă au participat la o manifestaţie de protest în Piaţa Sfatului din Braşov, solicitînd Guvernului aplicarea unor măsuri cu caracter social.

Protestatarii au cerut anularea Ordonanţei 8/2003 privind disponibilizările masive de personal şi înlocuirea ei cu un alt act normativ a cărui aplicare să aibă un impact social mai mic, reducerea importurilor şi dezvoltarea producţiei industriale româneşti, recalcularea tuturor pensiilor conform noului sistem, astfel încît acestea să fie echitabile şi nediscriminatorii.

Sindicaliştii mai cer rezolvarea problemelor sociale şi a crizei financiare din sistemul sanitar, deblocarea de urgenţă a fondurilor pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite şi stoparea scăderii drastice a nivelului de trai. De asemenea, ei solicită ca orice decizie cu implicaţii sociale să fie luată numai de comun acord cu sindicatele.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG