Linkuri accesibilitate

Zoran Zivkovici - noul premier al Serbiei


Partidul Democratic l-a desemnat prim ministru pe Zoran Zivkovici. După nominalizare, succesorul lui Djindjici a declarat că nu intenţionează să organizeze alegeri anticipate.

Mai bine de 300 de persoane sînt arestate în Serbia în cadrul anchetei declanşate pentru descoperirea autorilor asasinării primului ministru Zoran Djindjici. Potrivit guvernului de la Belgrad, gruparea criminală Zemun, care se bănuieşte că a organizat asasinatul are legături cu cartelurile drogurilor din Columbia. De altfel, poliţia sîrbă a descoperit în raidurile făcute în ultimele zile mari cantităţi de stupefiante şi arme.

Potrivit oficialităţilor sîrbe, şi cîţiva foşti ofiţeri ai forţelor de securitate din perioadă Miloşevici au legături cu aceeaşi grupare criminală şi căreia îi sînt puse în sarcină mai multe asasinate. Poliţia continuă să-l caute pe principalul suspect în asasinarea lui Djindjici, Milorad Lukovici, şef al bandei Zemun şi fost comandant al unei unuităţi de elită a poliţiei din perioada Miloşevici.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG