Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


fie că sînt ale unor lideri ai Comisiei Europene, din ţări membre ale UE sau din SUA. Şeful diplomaţiei române a adăugat că, dintre propunerile europene existente în prezent pe masa Consiliului de Securitate, recenta propunere britanică de amendare a rezoluţiei ce urmează a fi discutată în zilele următoare, este singura capabilă să asigure un compromis, deşi există deja unele poziţii europene pe acest subiect.

Comisarul european pentru Extindere, Gunter Verheugen şi-a exprimat, dezamăgirea faţă de susţinerea acordată de Bulgaria şi România Statelor Unite în criza irakiană. "Chiar dacă pot înţelege, sînt dezamăgit de decizia Bulgariei de a sprijini Statele Unite şi de decizia României de a trimite trupe", a declarat comisarul european, în cursul unei conferinţe organizate la Paris, de Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale.

"Însă interesul strategic este prioritar şi pentru garantarea stabilităţii întregii regiuni a Balcanilor avem nevoie de Bulgaria şi România", a adăugat el. Verheugen a subliniat că "decizia de a invita România şi Bulgaria să se alăture Europei a fost luată în timpul crizei din Kosovo şi la insistenţa Franţei". "Nu putem să ne divizăm între pro şi anti-americani", a avertizat Verheugen.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG