Linkuri accesibilitate

Bulgaria sprijină ultimele propuneri britanice


Bulgaria va sprijini propunerea britanică privind presiunile asupra liderului irakian Saddam Hussein, pentru ca acesta să ia măsuri concrete pentru a evita un război. Într-un interviu pentru postul de radio naţional de la Sofia, ministrul bulgar de externe Solomon Passi a declarat că propunerea britanică deschide perspectiva unui nou consens în Consiliul de Securitate.

În acelaşi interviu, Passi s-a declarat uşor surprins de afirmaţiile comisarului european pentru extindere Gunther Verheugen, care s-a declarat dezamăgit de poziţia Bulgariei şi a României cu privire la criza irakiană.

Potrivit agenţiei France Presse, Verheugen a declarat ieri la Institutul pentru relaţii internaţionale de la Paris că înţelege argumentele celor două ţări, dar e dezamăgit de decizia Sofiei de a ajuta Washingtonul şi decizia Bucureştiului de a oferi trupe.

“Interesele strategice sînt una din priorităţile noastre şi avem nevoie de Bulgaria şi România pentru a garanta securitatea în Balcani”, a mai spus comisarul european pentru extindere.
XS
SM
MD
LG