Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


liderii sindicali Matei Brătianu şi Dumitru Costin, Mircea Dinescu, Constantin Ticu Dumitrescu, Cristian Pîrvulescu şi reprezentanţi ai asociaţiei Pro Democraţia.

Constatin Ticu Dumitrescu a catalogat prezenţa reprezentanţilor PSD la protest drept o diversiune şi a spus că ar fi de acord să preia conducerea CNSAS numai în cazul în care legea iniţiată de el ar reveni la forma pe care el însuşi a promovat-o, adică fără modificările ulterioare.

În privinţa activităţii CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu a spus că această instituţie ar trebui să deţină cheia de la arhivele fostei Securităţi, deoarece "în prezent sînt securişti peste tot, ei deţin 70% din lumea economică şi sînt generatori de corupţie, iar puterea actuală se zbate ca aceşti oameni să nu fie cunoscuţi de opinia publică".

Mircea Dinescu a declarat că pentru prima oară în România există o solidaritate pozitivă, referindu-se la faptul că pentru prima dată sindicatele s-au solidarizat cu partidele politice şi organizaţiile nonguvernamentale.
XS
SM
MD
LG