Linkuri accesibilitate

Înfiinţarea funcţiei de premier în dezbaterea forului legislativ palestinian


Forul legislativ palestinian se reuneşte pentru a decide crearea funcţiei de prim-ministru al Autorităţii Autonome Palestiniene. Această nouă funcţie ar urma să fie ocupată de deputatul Mahmoud Abbas.

Desemnarea lui Abbas a fost aprobată duminică de Consiliul Central al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestiniei, la capătul unei perioade în care mediatorii internaţionali de pace au făcut presiuni pentru reformarea autorităţii autonome, iar crearea postului de premier face parte din acest proces.

În plus, Statele Unite şi Israelul încearcă de mai multă vreme să diminueze puterea preşedintelui palestinian Yasser Arafat. Însă, potrivit observatorilor, Arafat îşi va menţine controlul asupra forţelor de securitate palestiniene şi va avea un cuvînt important de spus în negocierile cu Israelul.

În cadrul şedinţei de ieri Consiliul Central al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestiniei a cerut printr-o declaraţie palestinienilor “să nu atace civili israelieni pe teritoriul Israelului” pentru a nu da motive pentru continuarea a ceea ce liderii organizaţiei au definit drept agresiunea împotriva palestinienilor.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG