Linkuri accesibilitate

Suplimentarea efectivelor americane din peninsula coreeană


Efectivele militare americane din peninsula coreeana vor fi suplimentate. Purtătorul de cuvînt al Pentagonului Jeff Davis a refuzat să dea detalii referitoare la numarul militarilor sau la tehnica de lupta pe care le reclama aceste măsuri preventiv defensive dupa cum le-a definit oficialul citat.

În schimb, agentia Reuters citează un alt oficial de la ministerul american al apărării care la adapostul anonimatului precizează că peste 20 de bombardiere B 1 şi B 52 au fost trimise la bazele din Guam. Deciza a fost luată în urma incidentului de la sfirsitul săptămînii trecute cînd în spaţiul aerian internaţional din Marea Japoniei un avion de supraveghere american a fost interceptat şi insoţit agresiv de patru aparate de lupta ale Coreei de Nord.

Washigtonul a denuntat acest incident însă a precizat că rămîne partizanul soluţiilor diplomatice pentru rezolvarea crizei din relatiile cu nord-coreenii, criza provocată de decizia Fenianului de a reactiva instalatiile nucleare cu potential militar.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG