Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Purtătorul de cuvînt Ari Fleischer a declarat reporterilor că este exclus ca Saddam Hussein să rămînă preşedinte al Irakului şi după un eventual conflict, pentru că Saddam ar fi capabil să se reînarmeze dacă ar rămîne la putere după război. Ari Fleischer a repetat că preşedintele Statelor Unite George Bush nu a luat încă o decizie privind lansarea unui atac împotriva Irakului.

Ari Fleischer a mai spus că dacă Statele Unite vor conduce o coaliţie pentru a forţa Irakul să se dezarmeze, războiul va fi cîştigat chiar şi fără folosirea instalaţiilor militare turceşti.

Ari Fleischer: “Există alte opţiuni din punct de vedere militar şi preşedintele e încrezător că acest opţiuni vor fi încununate de succes”. La Departamentul de stat, purtătorul de cuvînt Richard Boucher a spus că Turcia rămîne un aliat important al Statelor Unite, în ciuda refuzului parlamentului de la Ankara de a permite desfăşurarea de militari americani pe teritoriul turc în eventualitatea unui război cu Irakul.

Boucher a lăsat însă să se înţeleagă că, în urma acestei decizii, Turcia ar putea pierde un ajutor american în valoare de 6 miliarde de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG