Linkuri accesibilitate

Coreea de nord testează o rachetă în Marea Japoniei


Coreea de Nord a lansat o rachetă de luptă care a aterizat în largul mării între Japonia şi Peninsula Coreeană. Deocamdată, nu se ştie cu exactitate despre ce ce tip de rachetă a fost vorba şi nici care a fost motivul tirului respectiv.

La adăpostul anonimatului, un oficial de la Washington este citat de agenţiile internaţionale de presă cu declaraţia că, după cîte se pare, a fost vorba despre un proiectil pentru distrugerea navelor de război, iar lansarea ar putea fi parte a unui exerciţiu militar. Rusia a minimalizat importanţa acestui incident.

Noul preşedinte sud-coreean Roh Moo-hyun şi-a inaungurat oficial mandatul de şef al statului. În discursul de învestitură Roh nu s-a referit la lansarea rachetei în Marea Japoniei, însă a calificat programele nucleare nord coreene drept “ o ameninţare gravă la adresa păcii mondiale”.

În partea a doua a zilei, secretarul de stat american Colin Powell, aflat la Seul, va avea consultări cu noul preşedinte pe tema programelor atomice cu implicaţii militare ale Nordului.
XS
SM
MD
LG