Linkuri accesibilitate

Convorbiri oficiale chino-nord-coreene la Beijing


Oficialităţi chineze şi nord-coreene s-au întîlnit la Beijing pentru discuţii asupra crizei legate de programul nuclear al Coreei de Nord.

Întîlnirea între ministrul de externe nord-coreean Paek Nam Sun şi ministrul adjunct de externe chinez Wang Yi a survenit scurt timp după ce Coreea de Nord a anunţat că examinează posibila retragere din armistiţiul semnat cu Statele Unite în 1953 – armistiţiu care a pus capăt războiului din Coreea.

Oficialităţile chineze au declarat că întîlnirea de la Beijin s-a încheiat cu declaraţii ale ambelor părţi, exprimînd speranţa că disputa între Statele Unite şi Coreea de Nord va fi rezolvată în mod paşnic. Purtătorul de cuvînt al ministerului chinez de externe, Zhang Qiyue a declarat că e important ca toate părţile să conlucreze pentru crearea unei “atmosfere de dialog”. Zhang Qiyue:

„Considerăm că în acest moment cheia problemei este o peninsulă coreeană liberă de arme nucleare. În acelaşi timp, trebuie luată în considerare cererea Coreei de Nord privind propria securitate. Părţile implicate ar trebui să facă efortul de a crea condiţii adecvate şi o atmosferă de dialog, pentru a evita complicarea problemei”.
XS
SM
MD
LG