Linkuri accesibilitate

Procurorul şef al Tribunalului de la Haga poartă convorbiri la Podgorica


Procurorul şef al Tribunalului pentru crime de război de la Haga, Carla del Ponte are pragramate astăzi la Podgorica convorbiri cu preşedintele muntenegrean Milo Djukanovici. Del Ponte se află în regiune pentru a cere oficialităţilor din Serbia şi Muntenegru să coopereze mai îndeaproape cu instanţa internaţională.

Ieri la Belgrad, Carla del Ponte a pledat din nou pentru arestarea fostului şef a armatei sîrbilor bosniaci Radko Mladici şi a altor foşti oficiali inculpaţi de tribunal penal internaţional pentru crime de război în fosta Yugoslavie. Ea a criticat autorităţile sîrbe pentru că nu l-au predat curţii de la Haga pe Mladici, dar acestea au respins acuzaţiile potrivit cărora Mladici s-ar ascunde în Serbia sub protecţia armatei.

Între timp, tribunalul ONU a acţionat pentru prima oară împotriva unor etnici albanezi. Trupele de menţinere a păcii au arestat ieri trei suspecţi, membri ai fostei armate de eliberare din Kosovo. Secretarul general NATO George Roberson a declarat că aceste arestări sînt un semnal că Alianţa Nord-Atlantică va acţiona împotriva orcărei persoane puse sub acuzare pentru crime de război, indiferent de etnie.
XS
SM
MD
LG